Mijn CT&A

Telewerken: verplichte maandelijkse registratie

Gepubliceerd op 09-04-2021 door Frederic Bogaerts

Om zicht te krijgen op het aantal niet telewerkbare functies, heeft de overheid beslist om werkgevers via een tool van de RSZ maandelijks te laten registreren hoeveel werknemers een niet telewerkbare functie hebben én het totaal aantal werknemers van de onderneming. De eerste registratie moest reeds voor 6 april plaatsvinden.


Telewerk

Ondertussen is telewerk al enkele maanden verplicht. In de laatste persconferentie van het overlegcomité heeft men nogmaals benadrukt hoe belangrijk telewerken is om de opnieuw stijgende cijfers te kunnen indijken.

Zoals voorheen blijft het telewerk verplicht voor alle werkgevers en werknemers. Enkel in het geval dat de continuïteit van de onderneming of de aard van de functie zich er niet toe verleend om te telewerken, is telewerk niet verplicht. Er wordt hierbij geen onderscheid gemaakt tussen niet-essentiële en essentiële beroepen.

RSZ Tool
Om een beter zicht te krijgen van de niet telewerkbare functies (= functies die altijd ter plaatse uitgevoerd moeten worden zoals arbeiders, onthaalpersoneel, …) heeft de overheid beslist om werkgevers via een tool van de RSZ het totaal aantal werknemers en het aantal niet-telewerkbare functies te laten registreren.

Voor werknemers die slechts uitzonderlijk aanwezig zijn op het kantoor is het niet de bedoeling dat deze opgenomen worden bij het aantal ‘niet telewerkbare functies’.

De bedoeling is dat de werkgever dit telkens in het begin van de maand registreert voor de komende maand. De eerste registratie moest vóór 6 april reeds gebeuren.

 

Cools Tax & Accountancy
Fruithoflaan 124 b 12/13
2600 Berchem
BE 0715.762.505

T: + 32 3 451 20 00
M: info@cools-taxacc.be

Openingsuren
Ma – Do: 9.00 u – 16.30 u
Vr: 9.00 u – 15.30 u

Inspiratie in uw mailbox?

Shtick was here.