Mijn CT&A

Izimi: uw persoonlijke digitale kluis

Gepubliceerd op 17-12-2020 door Frederic Bogaerts

De Federatie van het Belgische Notariaat heeft een nieuwe digitale toepassing gelanceerd, waarbij het mogelijk is om belangrijke documenten zoals akten, contracten, verzekeringen, diploma’s e.d. digitaal te bewaren in uw persoonlijke kluis.

Izimi: eenvoudig en veilig
Iedereen kan via de website van Izimi een persoonlijke digitale kluis aanmaken door eenvoudigweg in te loggen met uw eID-kaart of Itsme. Als u inlogt in de toepassing kan u meteen uw akten raadplegen die teruggaan tot in 2014 én u kan de kluis verder aanvullen met 200 megabyte aan belangrijke documenten.

De toepassing is gelanceerd om ervoor zorgen dat zowel de burger, als de notaris eenvoudiger en sneller toegang kunnen verkrijgen tot belangrijke documenten. Bovendien is het mogelijk om uw vertrouwelijke documenten te delen met personen naar keuze. Naast het gebruiksgemak, wordt de veiligheid van de digitale kluis ook gegarandeerd doordat de toepassing gecertificeerd is met verschillende ISO-veiligheidsnormen.

Een van de voordelen die deze toepassing met zich mee brengt, is dat ze zorgt voor een administratieve vereenvoudiging bij bijvoorbeeld een overlijden. Als de belangrijkste documenten worden bewaard in Izimi, zullen de nabestaanden niet meer belast worden met een zoektocht naar deze documenten.

Vanaf begin volgend jaar zal de toepassing verder uitgebreid worden, waardoor het ook mogelijk zal zijn om via Izimi documenten uit te wisselen met uw notaris. In 2021 zal men bijkomend ook een app lanceren, waardoor u overal snel en veilig aan uw belangrijke documenten kan.

 

Cools Tax & Accountancy
Fruithoflaan 124 b 12/13
2600 Berchem
BE 0715.762.505

T: + 32 3 451 20 00
M: info@cools-taxacc.be

Openingsuren
Ma – Do: 9.00 u – 16.30 u
Vr: 9.00 u – 15.30 u

Inspiratie in uw mailbox?

Shtick was here.