Mijn CT&A

Geen decembervoorschot in 2020!

Gepubliceerd op 24-09-2020 door Frederic Bogaerts

Vermits veel ondernemingen ten gevolge van de coronacrisis zich nog steeds in een financieel moeilijke positie bevinden, heeft de wetgever in juli beslist dat er dit jaar geen decembervoorschot voor de btw moet betaald worden.

Het jaarlijks btw-voorschot
Jaarlijks moeten zowel de btw-maandaangevers, als de btw-kwartaalaangevers het zogenaamd decembervoorschot betalen vóór 24 december. Dit voorschot wordt berekend op het effectief verschuldigd btw-saldo t.e.m. 20 december óf het verschuldigd bedrag van de vorige periode.

Voor btw-maandaangevers gaat het specifiek over het werkelijk verschuldigd saldo van 1 december t.e.m. 20 december, of het verschuldigd saldo van de periode november. Voor btw-kwartaalaangevers gaat het over het wettelijk verschuldigd saldo van 1 oktober t.e.m. 20 december, of het verschuldigd saldo van het derde kwartaal.

Om alle btw-plichtige ondernemingen wat extra ademruimte te bieden, heeft de wetgever beslist dat zowel de maand-, als de kwartaalaangevers uitzonderlijk geen decembervoorschot moeten betalen dit jaar.

 

Cools Tax & Accountancy
Fruithoflaan 124 b 12/13
2600 Berchem
BE 0715.762.505

T: + 32 3 451 20 00
M: info@cools-taxacc.be

Openingsuren
Ma – Do: 9.00 u – 16.30 u
Vr: 9.00 u – 15.30 u

Inspiratie in uw mailbox?

Shtick was here.