Mijn CT&A

Warrants en opties: alternatieve verloning voor werknemers én bedrijfsleiders.

Gepubliceerd op 18-02-2018 door Frederic Bogaerts

De alternatieve verloningstechniek via warrants en opties winst steeds meer aan populariteit. Uiteraard omdat deze bonussen vrijgesteld zijn van RSZ en de verkrijger enkel bedrijfsvoorheffing betaalt op de toekenningswaarde. De rulingdienst heeft onlangs de spelregels nog eens verduidelijkt!

Wat is het systeem?

Het bedrijf kan aandelenopties of warrants toekennen aan haar werknemers of bedrijfsleiders. Hiermee verkrijgen zij het recht om binnen een bepaalde periode een aandeel te kopen of te verkopen tegen een vooraf bepaalde prijs. Er wordt bij deze techniek meestal beroep gedaan op financiële instellingen. Ons advies is u niet aan avonturen te wagen en te kiezen voor betrouwbare partijen.

Wat zegt de rulingdienst?

De toekenning van de warrants of aandelenopties mogen niet disproportioneel zijn tegenover de normale bezoldiging. Onlangs stelde de rulingdienst dat de werkelijke waarde van de effecten maximaal 20% van de normale bezoldiging mag bedragen. De normale bezoldiging is het brutojaarloon inclusief vakantiegeld en eindejaarspremie en variabele verloning, maar zonder rekening te houden met voordelen in natura.

Indien u meer informatie wil over deze verloningstechniek kan u contact opnemen met ons kantoor.

 

Cools Tax & Accountancy
Fruithoflaan 124 b 12/13
2600 Berchem
BE 0715.762.505

T: + 32 3 451 20 00
M: info@cools-taxacc.be

Openingsuren
Ma – Do: 9.00 u – 16.30 u
Vr: 9.00 u – 15.30 u

Inspiratie in uw mailbox?

Shtick was here.