Mijn CT&A

Forfaitaire kosten buitenlandse dienstreizen: nieuwe bedragen vanaf 1 oktober 2017

Gepubliceerd op 19-10-2017 door Frederic Bogaerts

Wanneer een bedrijfsleider of een werknemer een buitenlandse dienstreis maakt, mogen de kosten ervan vergoed worden met een forfaitair bedrag per dag. Dit forfait wordt geacht overeen te stemmen met de werkelijke uitgave. Deze terugbetaling van kosten is niet belast voor de bedrijfsleider of werknemer en wel aftrekbaar voor de vennootschap.

De forfaitaire dagvergoeding dekt de uitgaven van eten, drank, lokaal vervoer en andere kleine uitgaven. De hotelrekeningen en de kosten van heen- en terugreis (bijvoorbeeld vliegtickets) zijn niet in begrepen in het forfait en mogen dus nog aanvullend worden ingebracht op voorwaarde dat u hiervoor een bewijsstuk heeft.

Bijkomend voordeel is dat er op deze forfaitaire vergoeding geen fiscale beperking moet worden toegepast, hoewel het in vele gevallen over restaurantkosten gaat.

Opgelet: deze forfaits zouden niet van toepassing zijn op werknemers en bedrijfsleiders voor wie deze buitenlandse dienstreizen normale en dagdagelijkse beroepsactiviteiten zijn.

Indien u meer info wenst kan u contact opnemen met ons kantoor.

 

Cools Tax & Accountancy
Fruithoflaan 124 b 12/13
2600 Berchem
BE 0715.762.505

T: + 32 3 451 20 00
M: info@cools-taxacc.be

Openingsuren
Ma – Do: 9.00 u – 16.30 u
Vr: 9.00 u – 15.30 u

Inspiratie in uw mailbox?

Shtick was here.